еМагазин

Tag : ПМ-10

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Зголемено загадување во Битола, намалено во Кичево и Гостивар

Редакција
Надминат е прагот на алармирање на суспендирани честички со големина до 10 микрометри во Битола, а прекинат е во Кичево и Гостивар. – Согласно уредбата...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Од една испушена цигара излегуваат 1.999 микрограми на метар кубен ПМ10-честички

Редакција
Креаторот на апликацијата „Мој воздух“ Горјан Јовановски и неговиот тим направиле експеримент, колку ПМ-10 честички се создаваат со пушењето на една цигара. Според мерењето, апликацијата...