еМагазин

Tag : праг на алармирање

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Зголемено загадување во Битола, намалено во Кичево и Гостивар

Редакција
Надминат е прагот на алармирање на суспендирани честички со големина до 10 микрометри во Битола, а прекинат е во Кичево и Гостивар. – Согласно уредбата...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Расчистен воздухот во Битола и Тетово, престануваат да важат мерките

Редакција
Согласно податоците од Државниот мониторинг систем за квалитет на амбиенталниот воздух на 2 јануари 2023, среднодневните концентрации на ПМ10 суспендираните честички во Битола и Тетово...