еМагазин

Tag : подваријанта

НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Што досега знаеме за поваријантата на омикрон, БА2, која можеби е присутна и во Македонија

Редакција
Во понеделник ќе почне секвенционирање на примероци од пет пациенти во Македонија, тестирани за Ковид-19, за да се види дали кај нив ќе се потврди присуство...
Македонија

Дали во Македонија е регистрирана подваријанта на омикрон ќе се знае следната недела

Редакција
Примероци од пет пациенти тестирани за Ковид-19 со наменски тестови кои ги користи Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) се селектирани за секвенционирање, кое почнува во...