еМагазин

Tag : прекинување

ЖИВОТ

Кога жената треба да поднесе писмено барање за прекинување на бременоста

Редакција
Прекинувањето на бременоста од дванаесеттата до дваесет и втората гестациска недела од бременоста по писмено барање од бремената жена односно од родителот, односно старателот ако...
ЖИВОТ

Собранието го донесе Законот за прекинување на бременоста: Укинување на постојните административни бариери

Редакција
На денешната собраниска седница е изгласан и донесен Законот за прекинување на бременоста, со кој се овозможува жената да го оствари правото за безбеден прекин...