еМагазин

Tag : Светски ден на здравјето

Македонија

Да се постигне консензус за унапредување на здравствениот систем и на статусот на лекарите, порачуваат од Лекарска комора

Редакција
За заштита на здравјето, како основно човеково право, неопходно е во креирањето на мерки и политики да постои конзистентен пристап за зачувување на животната средина,...
ЖИВОТ

Гривчева-Старделова: Од круцијално значење за справување со пандемијата е обезбедувањето на оптимални количини на вакцини

Редакција
Здравјето е основно човеково право, а секоја личност заслужува да живее здрав живот без оглед на возраст, пол, етничка припадност, економска состојба, вели претседателката на...