еМагазин

Tag : Калина Гривчева Старделова

Македонија

Калина Гривчева Старделова реизбрана за претседател на Лекарската комора

Редакција
Проф. д-р Калина Гривчева Старделова е реизбрана за претседател на Лекарската комора на вчерашната конститутивна седница на Собранието на Комората која се одржа во просториите...
Македонија

Да се постигне консензус за унапредување на здравствениот систем и на статусот на лекарите, порачуваат од Лекарска комора

Редакција
За заштита на здравјето, како основно човеково право, неопходно е во креирањето на мерки и политики да постои конзистентен пристап за зачувување на животната средина,...
ЖИВОТ

Гривчева-Старделова: Од круцијално значење за справување со пандемијата е обезбедувањето на оптимални количини на вакцини

Редакција
Здравјето е основно човеково право, а секоја личност заслужува да живее здрав живот без оглед на возраст, пол, етничка припадност, економска состојба, вели претседателката на...
Македонија

Претседателката на Лекарска комора, Гривчева Старделова се вакцинираше против Ковид-19: Им порачувам на здравствените работници да не се сомневаат во вакцината

Редакција
„Имунизацијата е една од најуспешните и најефикасни здравствени процедури и тоа досега многу пати го докажала историјата. Затоа, порачувам дека никој, а особено здравствен работник,...