еМагазин

Tag : трансородови лица

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Комесарката Мијатовиќ бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Редакција
Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива...