еМагазин

Tag : третирање

Македонија ТОП СТОРИИ

Пациенти кои прележале Ковид-19 ќе се рехабилитираат на „воздушна бања“ во Отешево

Редакција
ЈЗУ Специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација на белодробни заболувања Отешево со поддршка од Министерството за здравство, подготви дел наменет за пациенти за пост...
ЖИВОТ

Над 400 пациенти со Ковид-19 досега третирани со конвалесцентна плазма

Редакција
Од Институтот за трансфузиона медицина информираат дека се обезбедени вкупно 502 единици конвалесцентна плазма за третман на пациенти заразени со Ковид-19, од кои 399 единици...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Над 100 пациенти со Ковид-19 третирани со конвалесцентна плазма

Редакција
Од Институтот за трансфузиона медицина информираат дека се обезбедени вкупно 129 единици конвалесцентна плазма за третман на пациенти заразени со Ковид-19. Од нив 68 единици...