еМагазин

Tag : владимир милчин

Македонија

„Народни изедници“: Милчин за предлогот за 5 потпреседатели на Собранието

Редакција
Со реакција за предлогот Собранието да има дури пет потпреседатели на Фејсбук реагираше и режисерот Владимир Милчин. „Штом прочитав дека нашето Собрание ќе има 5...
Македонија

Милчин: За македонскиот јазик, за неговото признавање, преименување или негирање не може да одлучува која и да е политичка партија

Редакција
За македонскиот јазик, за неговото признавање, преименување или негирање од кого било и на каков било начин, не може и не смее да одлучува која...