Убава приказна

Авторката на „Кучешки приказни од Тафталиџе 1“: Децата кои ставија петарда во устата на кучето, растеле ли со со приказни и книги

Вчера во „Литература.мк“ беше промовирана книгата „Кучешки приказни од Тафталиџе 1“ од авторката Јасмина Кантарџиева Димков.

Инбох, успешна бизнис иновација на македонскиот пазар

Документите кога се чуваат во подруми и на полици можат да се изгубат,  оштетат и секој да има пристап до нив, без ваше знаење.

(Фото) Промовирана книгата за деца „Мистриозното јајце“ од младиот автор Оливер Коларевски

Во присуство на најмладите читатели и љубителите на светот на фантазијата во Скопје беше промовирана книгата за деца „Мистериозното јајце“ од младиот Оливер Коларески.

Училиштето „Нова“ одбележа две децении јубилеј - над 5.000 ученици минале низ оваа институција

Меѓународното училиште „Нова“ вчера во полната сала на Македонската опера и балет го одбележа јубилејот од две децении, а на настанот присуствуваа голем број етаблирани гости. 

(Фото) Имиџ ПР одбележа 15 години од работењето

Со промоција на првата македонска современа бајка „Мистериозното јајце“, Агенцијата за односи со јавност и комуникациски менаџмент Имиџ ПР одбележа 15 години делување на македонскиот пазар. 

„Ендава“ прославува 3 успешни години во Скопје

Македонските ИТ експерти од компанијата „Ендава“ се горди на бројни успешни проекти преку соработката со повеќе од 70 клиенти од целиот свет. 

Бимилк прославува 65 години постоење

Традиција, врвен квалитет и континуиран успех – веќе 65 години Битолска млекара работи на својата цврсто вкоренета мисија да им обезбеди на потрошувачите здрави, вкусни и хранливи производи, со цел да се подигне нивото на свесност и неопходноста од здрав и избалансиран начин на исхрана.

Eye Genius во Dioptra: Најсовремениот преглед на очи

Dioptra веќе две децении постои на пазарот во Македонија водејќи се од клучни принципи кои редовно водат кон светски норми.

Краварска фарма „Милко ХФ“ e успешен пример како од мал семеен бизнис се станува кооперант на „Бимилк“

Со традиција уште од 1952 година, Млекара АД Битола денес е најголемиот производител на млеко и млечни производи во Р. Македонија, задоволувајќи ги секојдневно потребите на повеќе од милион потрошувачи.