еМагазин

Tag : Илирика

Бизнис ТОП СТОРИИ

„Генерали инвестментс“ го презема управувањето со трите инвестициски фондови на „Илирика“

Редакција
Друштвото за управување со инвестициски фондови „Генерали инвестментс“ преку Македонската берза информира дека е завршена процедурата за спојување на „Илирика фонд менаџмент“ кон компанијата. Со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Финансискиот пазар „не спие“: „Генерали инвестмент“ ја купува „Илирика фонд менаџмент“

Редакција
„Генерали инвестмент“ Словенија е во процес на преземање на „Илирика Фонд Менаџмент“ АД Скопје преку спојување со „Генерали Инвестментс“ АД Скопје. Трансакцијата се случува по...
Бизнис

Расте довербата за вложување во инвестициски фондови

Редакција
Позитивните резултати од минатата година покажуваат потенцијал 2020 година да биде уште една успешна година за инвеститорите на македонскиот берзански пазар, особено што во последните...