еМагазин

Tag : Комисија за спречување и заштита од дискриминација

Македонија

Игор Јадровски нов претседател на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

Редакција
Членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација денеска на 26. седница, по принципот на ротирачко претседателство, едногласно, за нов претседател го избраа Игор...
Македонија ТОП СТОРИИ

Комисијата за заштита од дискриминација ќе го тужи МОН бидејќи нема учебници

Редакција
Видливо се зголемува бројот на претставки до Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, што е и еден од индикаторите дека граѓаните се здобиваат со...
Локално

Отворените средби на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација продолжуваат во Гевгелија

Редакција
Граѓаните, членовите на граѓанските организации и претставниците на институциите во Гевгелија и нејзината околина, утре (13 јули 2023)  ќе имаат можност за дискусија и подетално...
Локално

Отворена средба на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација со граѓанскиот сектор и локалните институции во Гостивар

Редакција
Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) продолжува со остварување  отворени средби со претставниците на граѓанскиот сектор и институциите на локално ниво. Утре (6...