еМагазин

Tag : ковид-состојба

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Смртноста од Ковид-19 е многу висока, 4%, граѓаните да се заштитат со бустер доза

Редакција
На 28 декември видовме забележителен импулс во зголемувањето на бројот на новодијагностицирани, вели проф. Дејан Трајковски во неговата најнова анализа за ковид-состојбата. „Од пристигнувањето на...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф.Трајковски: Епидемијата забавува, но стапката на смртност од Ковид-19 останува висока

Редакција
Проф.Дејан Трајковски во најновата анализа за ковид состојбата во земјава оценува дека ефективниот репродукциски број Rt, поточно неговата седумдневна просечна вредност, практично е на единица....