еМагазин

Tag : македонијатурист

Бизнис ТОП СТОРИИ

Доне Таневски, претседател на НО, повторно купи акции на Македонијатурист

Редакција
Од Македонијатурист АД Скопје преку Македонска берза информираат дека Доне Таневски, претседател на Надзорен одбор на Друштвото, се стекнал со 3.199 обични акции, издадени од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Доне Таневски купи 8.667 акции на Македонијатурист

Редакција
Од Македонијатурист АД Скопје преку Македонската берза информираат дека Доне Таневски, претседател на Надзорниот одбор на Македонијатурист се стекнал со 8.667 обични акции издадени од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонијатурист со добивка од 2,31 милиони денари во првиот квартал

Редакција
Македонијатурист АД Скопје во првите три месеци од годинава од пружените хотелски и ресторански услуги како основна дејност, како и од други споредни дејности остварил...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Ќе се реновира фасадата на хотелот Холидеј Ин: Што друго планира Македонијатурист годинава

Редакција
Годинава Македонијатурист АД Скопје, во чија сопственост е и хотелот “Холидеј Ин“ во Скопје, планира реновирање на хотелската зграда, комплетно реновирање на хотелскиот паркинг, како...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На членовите на НО на Македонијатурист лани исплатени 2.2 милиони денари

Редакција
На членовите на Надзорниот одбор (НО) на Македонијатурист АД Скопје лани за надоместоци им се исплатени 2.229.100 денари бруто, а во 2022 година 1.489.647 денари...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонијатурист ќе дели дивиденда, кои се најголемите акционери

Редакција
Од Македонијатурист АД Скопје информираа дека Друштвото ќе дели дивиденда од 200 денари бруто по акција. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Македонијатурист ќе дели дивиденда од 200 денари...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонијатурист ќе дели дивиденда од 200 денари бруто по акција

Редакција
На престојното Собрание на акционери на Македонијатурист АД Скопје, една од предлог-одлуките е делењето дивиденда за изминатава година, информираат од Друштвото преку Македонската берза. За...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонијатурист со драстичен раст на добивката

Редакција
Македонијатурист АД Скопје лани од пружените хотелски и ресторански услуги како основна дејност, како и од други споредни дејности остварил добивка од 96,39 милиони денари,...
Бизнис

Македонијатурист со добивка во првото полугодие

Редакција
Македонијатурист АД Скопје во првото полугодие од 2023 година од пружените хотелски и ресторански услуги како основна дејност, како и од други споредни дејности оствари...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кои се најголеми акционери во Македонијатурист

Редакција
Бројот на акционери на Македонијатурист АД Скопје на 31.12.2022 година е 602 акционери, соопшти Друштвото во годишниот извештај за минатата година, објавен преку Македонската берза,...