еМагазин

Tag : планета земја

ЧИСТА ОКОЛИНА

Планетата Земја ја доживува декадата на загадување и уништување, а човештвото одбива да ја научи оваа лекција и продолжува „по старо“

Редакција
Глобалното затоплување, загадување на водите, почвите и воздухот, сечата на шуми и претерано искористување на природните ресурси доведоа до работ на уништување многу скапоцени екосистеми...
ЧИСТА ОКОЛИНА

УСЈЕ и годинава дел од глобалната иницијатива „Часот на планетата Земја“ – со исклучување на мелниците ќе се заштедат 10 MWh

Редакција
Во периодот од 20:30 часот до 21:30 часот денес на 27 март 2021 година, УСЈЕ ќе ги исклучи мелниците за цемент, со што повторно ќе...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Македонската естрада се обединува за Часот на планетата Земја

Редакција
Во својата мисија, Часот на планетата Земја секогаш ја потенцирала моќта на луѓето, и затоа здравјето и благосостојбата на нашите поддржувачи секогаш биле на првото...
ЖИВОТ

#СедиСиДома и исклучи ги светилките!

Редакција
Во периоди на криза можеме да покажеме дека само ние како поединци имаме моќ да направиме промена! Во моменти кога целиот свет се обединува во...