еМагазин

Tag : УСЈЕ

ЧИСТА ОКОЛИНА

Цементарница УСЈЕ АД Скопје не загадува и работи согласно најсовремените стандарди за заштита на животната средина

Редакција
Во врска со шпекулациите дека УСЈЕ гори „ѓубре“ и „опасен отпад“ сакаме да ја информираме јавноста дека ваквите тврдења се целосна дезинформација, велат од компанијата....
БАШ НИ Е ЌЕФ

Цементарница УСЈЕ ја доби Наградата за унапредување на човековите права во бизнисот

Редакција
Цементарница УСЈЕ АД Скопје доби Награда за посветеност на унапредувањето на човековите права во бизнисот, информираат од компанијата. Оваа награда се доделува во рамки на...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Проектот „Соработка за поквалитетно образование и кариерни можности“ на УСЈЕ доби национална награда за Најдобра општествена одговорна практика

Редакција
Во категоријата „Односи со зедницата“ за проектот „Соработка за поквалитетно образование и кариерни можности“ Цементарница УСЈЕ АД Скопје доби признание што го доделува Националното координативно...
Бизнис

„Цементарница Усје“ оствари добивка од 17 милиони евра

Никола Осило
„Цементарница Усје“ АД Скопје во текот на минатата година оствари добивка од околу милијарда денари или 17,02 милиони евра, што е речиси исто како и...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Цементарница УСЈЕ обезбеди спортска опрема за македонските спортисти кои учествуваат на Специјалната Олимпијада

Редакција
Цементарница УСЈЕ обезбеди финансиска поддршка за учество на македонските спортисти на светските летни олимписки игри на Специјалната Олимпијада, што се одржуваат од 8 до 22...
Бизнис

Цементарница Усје оствари добивка од 17,2 милиони евра

Никола Осило
Цементарница Усје АД Скопје во текот на минатата година оствари добивка од 1.058.394.000 денари или околу 17,2 милиони евра, што е на речиси исто ниво...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Цементарница УСЈЕ добитник на наградата Компанија предводник на целите за одржлив развој 2019

Редакција
Цементарница УСЈЕ е добитник на наградата „Компанија предводник на целите за одржлив развој 2019“ од проектот „Градење меѓу-секторски партнерства за одржлив развој“, финансиран од ЕУ,...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Неделен извештај за измерени средно-дневни вредности на емисии од главните емисиони точки во Цементарница Усје

Редакција
Цементарницата Усје објави неделен извештај за измерени средно-дневни вредности на емисии од главните емисиони точки во фабриката, за периодот од 30.11.2018 – 06.12.2018 година. Извештајот...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

„Мрчаторите“ од Фејсбук не дојдоа на отворениот ден во Цементарница Усје, да видат дека фабриката не може да работи без филтрите

Редакција
На отворениот ден во Цементарница Усје, која секоја сезона е на удар кога ќе почнат проблемите со загадувањето, не дојдоа „загрижените“ граѓани кои по цели...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Цементарница УСЈЕ ги отвора вратите за граѓаните за да се запознаат со работата

Редакција
Цементарница УСЈЕ АД Скопје е компанија која од 2011 година има Интегрирана А еколошка дозвола со оперативен план од Министерството за животна средина и просторно...