еМагазин

Tag : пластични

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Од 1. јули следната година целосна забрана за пластични и оксобиоразградливи кеси

Редакција
Одлуката за целосна забрана за пуштањето на пластични и оксобиоразградливи кеси за носење стоки на пазарот во земјава ќе стапи во сила на 1 јули...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Од 1 декември пластичните ќеси кои ќе ги купуваме по продавници ќе чинат 15 денари по парче

Редакција
На вчерашната седница на Собранието беа усвоени Законот за управување со отпадот, Законот за управување со пакување и отпад од пакување, Законот за управување со...