еМагазин

Tag : реагенси

Свет

Ковид-19: САД одобрија тест на плунка, испробан во НБА

Редакција
Американската Управа за храна и лекови (ФДА) го одобри на Медицинскиот факултет тестот на плунка за медицинската помош во итни случаи за откривање на Ковид-19,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фармахем“ го доби тендерот на Институтот за трансфузиона медицина за набавка на реагенси за крвна анализа вреден 622.000 евра

Редакција
ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина по распишаниот тендер за набавка на реагенси, материјали и калибратори за болести што се пренесуваат преку крв склучи договор со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Авицена“ го доби тендерот на Клиниката за ендокрионологија за набавка на реагенси вреден 100.000 евра

Редакција
Клиниката за ендокринологија по распишаниот тендер за набавка на реагенси, контроли и потрошен материјал апликативни за имунолошки анализатор Immulite One или еквивалент склучи договор со...