еМагазин

Tag : Станко Караман

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Кој ја основаше скопската зоолошка градина, која го слави 93. роденден

Редакција
Станко Караман (1889 – 1959) е македонски природонаучник, основач на Природонаучниот музеј, на Зоолошката градина, која го слави 93. роденден  и на скопскиот Градски парк....