еМагазин

Tag : сточари

Бизнис

Земјоделци и сточари наплатија над 5 милиони евра штети од осигурување

Редакција
Паралелно со растот на вредноста на исплатени штети, расте и износот што земјоделците и сточарите го вложиле во полиси за осигурување. Лани продажбата на земјоделски...
Локално

Потребна е постојана едукација и надградба за достигнување висок квалитет во млекопроизводството

Редакција
Во организација на Здружението за едукација на земјоделци „Зелена берза“ од Битолa, вчера се одржа едукативно предавање на тема „Современа опрема за сточарство и начини на...