еМагазин

Tag : стрип

БАШ НИ Е ЌЕФ

Голем успех на македонскиот стрип во Ваљево Србија

Редакција
На меѓународниот конкурс во рамки на стрип фестивалот во Ваљево, традиционално дел од наградите отидоа кај македонски автори, информираат од Стрип центар Македонија од Велес....
Македонија

Реакции до Министерството за култура: Укинат единствениот стрип настан во Македонија

Редакција
Стрип-центарот на Македонија од Велес јавно реагира до Министерството за култура затоа што меѓу проектите за финансирање не е и годинашниот 18-ти Стрип салон /...