еМагазин

Tag : тироида

ЖИВОТ

Како да ги препознате симптомите поврзани со нарушувањата на тироидната жлезда кај новороденче

Редакција
Вроден хипотироидизам е болест која се карактеризира со нарушување на функцијата на тироидната жлезда кај новороденчињата, а се јавува како последица на недостаток на тироидниот...
ЖИВОТ

„Многуте лица на тироидната жлезда – Аларм за свест“: Не ги потценувај симптомите – #ПровериСеиТи 

Редакција
Тироидната жлезда се наоѓа во предниот долен дел на вратот. Таа е составена од два лобуси поврзани еден со друг со среден дел наречен истмус...
ЖИВОТ

Компанијата Мерк во глобална кампања за подигнување на јавната свест за различните типови на тироидни пореметувања

Редакција
Мерк, водечката научна и технолошка компанија, под мотото „Многуте лица на тироидната жлезда – Аларм за свест“ од денеска започнува глобална кампања за подигнување на...