еМагазин

Tag : трансформатор

Бизнис

Започнува изградбата на преносната енергетска мрежа за поврзување на Македонија и Албанија

Редакција
Започна изградбата на капиталниот проект кој е од големо стратешко и енергетско значење, новата 400/110 киловолтната трансформаторска станица, во близина на Охрид, што во пракса...
Локално

38-годишен починат маж најден во внатрешноста на електричен трансформатор во Тетово

Редакција
Во комплексот „Арабати Баба Теќе“ во Тетово вчера е најдено безживотно тело во внатрешноста на транформатор за електрична енергија. Телото околу 16:45 часот го нашол...