еМагазин

Tag : значение

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Значението на Велика Сабота: Денот меѓу смртта и воскресението

Редакција
Сабота, значи покој. Велика Сабота е ден на покојот, ден на Покојникот, ден на Најголемиот покој и на Најголемиот Покојник. Велика Сабота е денот меѓу...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Значењето на Бадник: Првите гласници на празникот се децата коледари, известувачи за Божиќ

Редакција
Бадник е денот пред Божик. Празник пред празникот. Најава на празникот. Очекување на Христовото раѓање. Првите весници на празникот се децата коледари. А весник или...