еМагазин

Tag : Ацо Шопов

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

И Штип му се поклони на Шопов со промоција на „Од онаа страна на Небиднината“

Редакција
Родниот град Штип, одново му се поклони на македонскиот класик Ацо Шопов со промоција на книгата „Од онаа страна на Небиднината: разговори со Светлана Шопова за...
МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Јубилејот 100 години од раѓањето на Ацо Шопов одбележан со три нови книги

Редакција
Во преполната сала на Кинотеката, вчера Македонија, повторно му се поклони на својот класик, Ацо Шопов, во годината кога се чествува еден век од неговото...
МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

„Песна над песните“ избор од поезијата и размислите на Ацо Шопов, ќе биде промовирана во четврток

Редакција
Ново, несекојдневно читање на поезијата на Ацо Шопов во светлината на неговите размисли, изјави, коментари за поезијата, за животот, за војната, за болот, за љубовта,...
МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Во спомен на храбрата партизанка Вера Јоциќ, напишана e една од најубавите песни „Очи“ од Ацо Шопов

Редакција
Во спомен на храбрата партизанка Вера Јоциќ, е напишана една од најубавите песни „Очи“ од Ацо Шопов. Многу училишта го носат нејзиното име, како сведоштво...
Македонија

Томислав Османли: Во Македонија се затвораат читалните, а ширум се отвораат затворите. Срамота!

Редакција
Ете: во Македонија се затвораат читалните, а ширум се отвораат затворите. Се’ додека е така, не чудете се што животот се одвива наопаку, поради вредностите...