еМагазин

Tag : Центар за македонски јазик

Македонија ТОП СТОРИИ

Првостепениот суд во Лерин одбил повеќе тужби и барања за забрана на Центарот за македонски јазик во Грција

Редакција
Центарот за македонски јазик во Грција денеска информира дека Основниот суд во Лерин, во две посебни одлуки, официјално одби повеќе барања/тужби за поништување на првичната...
Македонија ТОП СТОРИИ

10 грчки партии, здруженија и обвинителот на Лерин бараат укинување на Центарот за македонски јазик

Редакција
Вкупно 10 постапки се водат во грчкиот суд против Центарот за македонски јазик во Грција, објави „Фокус“. Станува збор за барања или поплаки поднесени до...
Македонија ТОП СТОРИИ

Судот во Лерин доби приговори за регистрацијата на Центарот за македонски јазик

Редакција
„Само прашај“ објави дека до судот во Лерин веќе се пристигнати два официјални приговори, но процените на партијата на Македонците „Виножито“ се дека ќе следат...