еМагазин

Tag : Лерин

Македонија ТОП СТОРИИ

Првостепениот суд во Лерин одбил повеќе тужби и барања за забрана на Центарот за македонски јазик во Грција

Редакција
Центарот за македонски јазик во Грција денеска информира дека Основниот суд во Лерин, во две посебни одлуки, официјално одби повеќе барања/тужби за поништување на првичната...
Македонија ТОП СТОРИИ

Судот во Лерин доби приговори за регистрацијата на Центарот за македонски јазик

Редакција
„Само прашај“ објави дека до судот во Лерин веќе се пристигнати два официјални приговори, но процените на партијата на Македонците „Виножито“ се дека ќе следат...
Македонија

Серија земјотреси денеска меѓу Лерин и Битола, најсилниот 3 степени по Рихтер

Редакција
Серија земјотреси во Грција, во пограничното подрачје помеѓу Битола и  Лерин, со епицентри 120 километри јужно од Скопје, регистрираше денеска Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет...
Македонија ТОП СТОРИИ

Повторно земјотрес од 4,5 степени по Рихтер во реонот меѓу Битола и Лерин

Редакција
Земјотрес со локална Рихтерова магнитуда од 4,5 степени регистрираше Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје попладнево во 16.14 часот во Грција. Епицентарот на земјотресот...
Балкан

Асоцијацијата на стоматолози од Лерин бара од граѓаните, доколку патувале во Македонија да помине време пред да ги посетат ординациите

Редакција
Оние кои посетиле региони со зголемена ендемија на коронавирусот или биле во контакт со такви лица да не доаѓаат во ординациите, ако не поминале седум...