еМагазин

Tag : летно сметање

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Започна летното сметање на времето, часовникот поместен еден час нанапред

Редакција
Летното сметање на времето започна денеска во 02:00 часот, така што со поместување за еден час нанапред времето во 02:00 часот, се смета како 03:00...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Во недела започнува летното сметање на времето: Часовникот се поместува еден час нанапред

Редакција
Владата, на предлог на Министерството за економија, донесе Одлука за денот и моментот на воведувањето и денот и моментот на завршувањето на летното сметање на...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Во недела започнува летното сметање на времето

Редакција
Летното сметање на времето годинава ќе започне на 26 март во 02 часот со поместување за еден час нанапред, односно времето во 02 часот се...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Почнува летното сметање на времето, поместување на часовникот за еден час напред

Редакција
После полноќ започнува летното сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, што значи дека наместо два ќе биде три...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Викендов почнува летното сметање на времето: Стрелките на часовникот се поместуваат еден час нанапред

Редакција
Од недела почнува летното сметање на времето. Ноќта меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, што значи дека...