еМагазин

Tag : стрелки

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Започна летното сметање на времето, часовникот поместен еден час нанапред

Редакција
Летното сметање на времето започна денеска во 02:00 часот, така што со поместување за еден час нанапред времето во 02:00 часот, се смета како 03:00...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Почнува зимското сметање на времето: Вечерва стрелките на часовникот еден час назад

Редакција
Вечерва во три часот по полноќ почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час поназад, односно времето во три часот...
ЖИВОТ

Во недела започнува зимско сметање на времето: Стрелките на часовникот се враќаат еден час наназaд

Редакција
Летното сметање на времето во 2020 година се завршува на 25 октомври во 03 часот по полноќ, така што стрелките на часовникот се враќаат еден...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Почна летното сметање на времето: Стрелките на часовникот се поместија за еден час понапред

Редакција
По полноќ започна летното сметање на времето така што, стрелките на часовникот се поместуваат за еден час нанапред. Донесувањето на оваа одлука придонесува кон следење...
ЖИВОТ

Летното сметање на времето започнува во недела

Редакција
Летното сметање на времето ќе започне на 31 март во 2 часот по полноќ, така што, стрелките на часовникот се поместуваат за еден час нанапред....