еМагазин

Tag : часовник

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Започна летното сметање на времето, часовникот поместен еден час нанапред

Редакција
Летното сметање на времето започна денеска во 02:00 часот, така што со поместување за еден час нанапред времето во 02:00 часот, се смета како 03:00...
ЖИВОТ

Во 3 часот по полноќ започнува зимското сметање на времето

Редакција
Од денеска почнува зимското сметање на времето, односно стрелките на часовникот во 3 часот по полноќ ќе се поместат еден час поназад. Владата одлучи да...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Почнува летното сметање на времето, поместување на часовникот за еден час напред

Редакција
После полноќ започнува летното сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, што значи дека наместо два ќе биде три...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Викендов почнува летното сметање на времето: Стрелките на часовникот се поместуваат еден час нанапред

Редакција
Од недела почнува летното сметање на времето. Ноќта меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, што значи дека...
ЖИВОТ

Зимското сметање на времето започнува викендов: Часовникот се враќа еден час наназад

Редакција
Македонија и остатокот од Европа, со исклучок на Русија, Белорусија и Исланд, ноќта меѓу сабота (30 октомври) и недела (31 октомври) ќе преминат на зимско...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Почнува зимското сметање на времето: Вечерва стрелките на часовникот еден час назад

Редакција
Вечерва во три часот по полноќ почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час поназад, односно времето во три часот...
ЖИВОТ

Во недела започнува зимско сметање на времето: Стрелките на часовникот се враќаат еден час наназaд

Редакција
Летното сметање на времето во 2020 година се завршува на 25 октомври во 03 часот по полноќ, така што стрелките на часовникот се враќаат еден...
Свет

(Видео) „Часовникот на смртта на Трамп“ на Тајмс Сквер во Њујорк ги брои починатите од корона вирусот

Редакција
На Тајмс Сквер во Њујорк е поставен „Часовникот на смртта на Трамп“ кој го покажува бројот на смртни случаи од коронавирусот во САД, за кој...
ЖИВОТ

Царината заплени часовник вреден 35 илјади евра

Редакција
Во текот на месец декември, царинските службеници спречија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што се задржани луксузен часовник, облека, обувки, цигари, компјутери, печатар,...
ЖИВОТ

Викендов почнува зимското сметање на времето

Редакција
Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање...