еМагазин

Tag : надлежности

Македонија

Какви надлежности ќе има новиот претседател Пендаровски

Редакција
Според утврдените права и должности со Уставот и законите на Република Северна Македонија, претседателот го определува мандаторот за состав на Владата на Република Северна Македонија,...
Македонија ТОП СТОРИИ

Сите детали: Кои се надлежностите на претседателот на државата

Редакција
Претседателот на Република Северна Македонија го изразува државното единство и ја претставува земјата на меѓународната политичка сцена, а своите права и должности ги врши врз...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Какви надлежности има Бирото за јавна безбедност кое доби нов директор

Редакција
Владата на Република Македонија го прифати предлогот на Министерот за внатрешни работи Сашо Тасевски да биде именуван за нов директор на Бирото за јавна безбедност...