еМагазин

Tag : овошни насади

БЕСПАРИЦА

Повик до земјоделците навреме да аплицираат за субвенции за овошни насади

Редакција
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директните плаќања по обработлива земјоделска површина за одржување на постоечки овошни...
Локално ТОП СТОРИИ

Овошните насади во Преспа се 100 проценти уништени

Редакција
Според првичните проценки од терен во Долна Преспа предизвикана е голема материјална штета, но за среќа нема човечки жртви, ниту повредени. Во овој регион овошните...
Бизнис

Екстремно ниските температури штетно ќе влијаат врз овошните насади

Редакција
Екстремно ниските температури што го зафатија Пијанечко-малешевскиот регион може штетно да се одрази по овошните насади сметаа агрономите. Според Неџбедин Мемедов, од Агенцијата за поддршка...