еМагазин

Tag : преспанско

Македонија

Одобрени буџетски средства за решавање на проблемите со Преспанското и Дојранското Езеро

Редакција
Владата на денешната седница донесе Одлука за одобрување првични средства од Буџетот за 2020 година, наменети за решавање на проблемите со состојбата на Преспанското и...
ДОБРОСОСЕДСТВО

Македонија и Албанија заедно ќе го штитат рибниот фонд во Охридското и Преспанското Езеро

Редакција
Отстранување на пречките и подобра институционална соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Албанија е целта на спогодбата за заедничко одржливо управување со риболовот на...
Локално

Водата во Преспанското Езеро хемиски и микробиолошки исправна

Редакција
Водата во Преспанското Езеро според физичко-хемиските параметри е прва и втора класа, а микробиолошки е одлична, покажуваат резултатите од испитувањата на Центарот за јавно здравје...