еМагазин

Tag : Стејт департментот

Македонија ТОП СТОРИИ

Стејт департментот ја критикува Бугарија за дискриминација на Македонците кои живеат таму

Редакција
Бугарија има значителни проблеми со човековите права, стои меѓудругото во годишниот извештај на Стејт департментот за состојбата со човековите права во земјата минатата година. Во...
Македонија

Извештај на Стејт департментот за Македонија: Обвинителите ги пробиваат роковите на истрагите и не одговараат за тоа

Редакција
Уставот на Северна Македонија предвидува слобода на изразување, вклучително и на медиумите, право кое Владата генерално го почитуваше. Извештајот на Фридом Хаус за слободата во...