еМагазин

Tag : турбини

Бизнис

„Брако“ го освојува пазарот за производство на турбини за мали хидроелектрани во Скандинавија

Редакција
Кога на глобално ниво, производството на електрична енергија од обновливи извори е со забрзано темпо, „Брако“ како компанија со најсовремен машински парк одговара на зголемениот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Спектартермо“ го доби тендерот на ЕСМ за замена на затворачи на турбини во три хидроцентрали вреден 1,5 милиони евра

Редакција
Акционерското друштво за производство на електрична енергија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) во државна сопственост по распишаниот тендер за замена на предтурбински пеперуткасти затворачи на...