еМагазин

Tag : животен век

БЕНЧМАРК

Македонците живеат 5,6 години пократко од жителите на ЕУ

Редакција
Очекуваниот животен век на просечен граѓанин на Македонија е 75,4 години, што е за 5,6 години пократко од жителите на ЕУ кои во просек живеат...