еМагазин

Tag : Агенцијата за вработување

Македонија

Државна ревизија со неповолно мислење за вистинитоста и објективноста на финансискиот извештај на Агенцијата за вработување

Редакција
Изразивме неповолно мислење за вистинитоста и објективноста на финансискиот извештај и за усогласеноста со законската регулатива, упатства и воспоставени политики, се наведува во Ревизорскиот извештај...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

За еден месец регистрирани нови 927 невработени лица

Редакција
Бројот на невработени лица на крајот на февруари според евиденцијата на Агенцијата за вработување изнесува 159.608 лица, што е за 927 лица повеќе во однос...
Бизнис

Слободни околу 9.000 работни места, најмногу во преработувачката индустрија и трговија

Редакција
Според податоците на Агенцијата за вработување во Македонија во моментов има над 9.000 слободни работни места. Најголем дел од нив се во Скопје, каде се...