еМагазин

Tag : ефективност

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: „Eфективноста на вакцините против смртен исход, сé уште не покажува знаци на намалување“

Редакција
Во неделата 24.09 – 30.09.2021 уделот на вакцинирани кај заразените изнесувал 36,3%, при удел на целосно вакцинирани во возрасната популација (две недели претходно) од 39,9%....
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: „Не треба да се разочаруваме од намалување на ефектот на вакцината против заразување, сé додека ефективноста против смртен исход е преку 80%“

Редакција
Професорот Дејан Трајковски, кој секојдневно прави анализа на ковид-состојбата, направи приближна пресметка на ефективноста на вакцините против заразување и против смртен исход (кај постарите од...