еМагазин

Tag : смртен исход

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

За девет месеци, од Ковид-19 починале 179 од 712.587 целосно вакцинирани, а 3.642 од 1.106.574 невакцинирани

Редакција
Од вкупно 3.947 регистрирани смртни случаи од Ковид-19 во периодот од 15 јануари 2021 до 30 септември 2021, само 179 смртни случаи биле регистрирани кај...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: „Eфективноста на вакцините против смртен исход, сé уште не покажува знаци на намалување“

Редакција
Во неделата 24.09 – 30.09.2021 уделот на вакцинирани кај заразените изнесувал 36,3%, при удел на целосно вакцинирани во возрасната популација (две недели претходно) од 39,9%....
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф.Трајковски: „Со вакцините, ризикот од смрт од Ковид-19 се намалува за цели 18 пати“

Редакција
Проф. Дејан Трајковски во неговиот најнов пост на „Фејсбук“ прави анали за ефикасноста и ефективноста на вакцините против Ковид-19. „Изгледа дека ќе мораме да се...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Пациентите со цироза на црниот дроб имаат голем ризик за смртен исход од Ковид-19

Редакција
„Eдна третина од пациентите со Ковид-19 имаат нарушена црнодробна функција, а оние кои имаат цироза на црниот дроб за 32 отсто имаат поголеми шанси за...