еМагазин

Tag : гасификација

Бизнис

Владата одобри да се донесе законско решение за репрограмирање на кредитните услови за заемот за гасификација

Редакција
Владата на денешната седница го одобри предлогот на Министерството за финансии за репрограмирање на кредитни услови на АД „Национални енергетски ресусри“ Скопје во државна сопственост,...
Бизнис

Под 100 евра ќе биде приклучокот на домаќинствата на дистрибутивната мрежа на природен гас

Редакција
Под 100 евра се очекува да чини приклучувањето на домаќинствата на дистрибутивната мрежа на природен гас. Од јавниот-приватен партнер кој ќе ја развива дистрибутивната мрежа...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Алкалоид го реализираше проектот за гасификација на локалитетот во Ѓорче Петров

Редакција
Во согласност со планот за капитални вложувања за 2019 и за 2020 година, АЛКАЛОИД АД Скопје реализираше инвестициска активност за приспособување и за воведување природен...