еМагазин

Tag : Иво Лауренчиќ

ТОП СТОРИИ Убава приказна

(Галерија) Нови бајки од Македонија по повод десетгодишнината од Движењето за креативност Иво Лауренчиќ – „Браво сине!“

Редакција
Со промоција на четири нови современи бајки од млади автори и илустратори, Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво сине!“ одбележа десет години...
МАКЕДОНСКО

Избрани најдобрите илустрации за „Современите бајки од Македонија“ на Движењето за креативност Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ и „Арс Ламина“

Редакција
„Современите бајки од Македонија“ го добиваат својот конечен лик. Креативните концепти изработени од Катерина Соколова, Јована Велинова-Трајанова, Орце Нинески и Иван Коминовски се победнички решенија...
Убава приказна

Избрани четирите најдобри современи бајки од Македонија на конкурсот на Движењето за креативност – Иво Лауренчиќ и „Арс Ламина“

Редакција
Од 442 пристигнати дела на 316 автори од земјава, стручното жири на конкурсот „Современи бајки од Македонија“, што го реализираа Движењето за креативност Иво Лауренчиќ...
БАШ НИ Е ЌЕФ

На конкурсот на Движењето за поддршка на креативност „Иво Лауренчиќ„ и „Арс Ламина“ се пријавија 316 автори со 442 современи бајки од Македонија

Редакција
Најмладите и љубителите на бајки имаат причина за радост. На конкурсот за „Современи бајки од Македонија“, кој започна на први јули и траеше до 17...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ „Браво Сине“ и Арс ламина“ ќе ја промовираат новата книга „Бајки од Македонија за цела година“

Редакција
Волшебниот свет на бајките и неверојатните приказни ќе биде збогатен со нова содржина. Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ –  „Браво Сине“ и издавачката...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Иво Лауренчиќ постхумно прогласен за креатор за навек во регионот

Редакција
Oсновоположникот на современата македонска креативна и маркетинг индустрија – Иво Лауренчиќ, постхумно е добитник на специјалното признание „Креатори за столетијата“ за особен придонес во промоцијата...