еМагазин

Tag : квоти

Македонија

Од утре се укинуваат квотите: Блиски лица на изнемоштените ќе може да подигаат лекови во нивно име

Редакција
Граѓаните од утре ќе можат да добијат лек што им е препишан на рецепт од која било аптека во државата и во кој бил ден...
ЖИВОТ

Зголемени квоти за сите 772 аптеки и за април 

Редакција
Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување донесе одлука за линеарно зголемување на квотите за сите 772 аптеки за дополнителни 12.000 денари, поради сезонските алергии...
Македонија ТОП СТОРИИ

Нова распределба на квоти по аптеките: Поголема достапност на лекови во текот на целиот месец

Редакција
Фондот за здравствено осигурување во интерес на своите осигуреници, но и во интерес на аптеките, утврди нова распределба на квотите за лекови за аптеките со...