еМагазин

Tag : лозарство

Бизнис

Експертите препорачуваат: Само со научен пристап до одржливо лозарство отпорно на климатски промени

Редакција
Климатските промени имаат сѐ поизразено влијание и затоа треба да преземат мерки за управување во процесот на производство на грозје и вино, со цел да...
БЕСПАРИЦА

Ќе има финансиска поддршка за малите лозарски стопанства и за производителите на ориз

Редакција
Владата на денешната 35-та седница донесе измени и дополнувања на Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2020 година, и донесе Уредба за изменување и...
Бизнис

Истражување: Лошите временски услови предизвикаа елементарна катастрофа кај голем дел од лозовите насади во Тиквешкиот регион

Редакција
Лозарството и винарството во земјава се едни од најпогодените гранки со кризата, но и со лошите временски услови. Винарниците се полни заради намалената продажба, додека...