еМагазин

Tag : мало

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Инфлацијата лани 9,4%, што поскапело најмногу?

Редакција
Трошоците на живот лани во однос на 2022 година биле зголемени за 9,4 проценти, а цените на мало за 7 проценти, соопшти денеска Државниот завод...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во август пад во трговијата на мало со храна, пијалаци, горива

Редакција
Во трговијата на мало, во август годинава во споредба со август минатата година, гледано по групи и класи, зголемување на прометот е забележано само кај...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Во јули намален прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун

Редакција
Во трговијата на мало, во јули годинава, во споредба со јули лани, гледано по групи и класи, зголемување на прометот кај номиналните и реалните стапки...
БЕСПАРИЦА

Намален прометот на мало

Редакција
Во септември годинава прометот во трговијата на мало е намален во споредба со истиот месел лани, соопшти Државниот завод за статистика. По групи и класи,...
БЕСПАРИЦА

Во февруари годинава зголемување на трговијата на мало

Редакција
Во трговијата на мало, во февруари 2020 година споредено со февруари 2019 година се бележи пораст во трговијата со храна, пијалоци и тутун и непрехранбени...
Бизнис

Повеќе од половина од прометот во македонската трговија се реализира во Скопје

Редакција
Над 400 милијарди денари е остварениот промет во трговијата на големо во земјава во текот на минатата година, а прометот во трговијата на мало изнесува...