еМагазин

Tag : пензиски столб

Бизнис

Почна обесштетувањето на граѓаните на кои не им беа уплаќани придонесите во вториот пензиски столб

Редакција
Првата уплата од државата кон двете приватни пензиски друштва за оштетените осигуреници на кои со години не им биле плаќани придонеси во вториот пениски столб...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На 12 илјади лица со години не им биле префрлани средства во вториот пензиски столб

Редакција
На 12 илјади вработени, осигуреници на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и идни пензионери, кои се во двостолбниот пензиски систем повеќе години не им...