еМагазин

Tag : потрошувачки

Бизнис ТОП СТОРИИ

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3%

Редакција
Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Народна банка: Најмногу се земаат потрошувачки и станбени кредити, зголемени негативните салда на картичките

Редакција
Кредитите на домаќинствата во ноември годинава забележаа раст од 0,5% на месечно ниво, што во поголем дел се објаснува со зголеменото кредитирање во странска валута,...
Бизнис

Кредитирањето на домаќинствата зголемено за 7,6%, раст кај станбените, а пад кај автомобилските кредити

Редакција
Кредитите на домаќинствата во септември се зголемени за 0,7% на месечно ниво. Во споредба со истиот месец претходната година, кредитите на домаќинствата се повисоки за...
Бизнис

Раст на станбените и потрошувачките, пад на автомобилските кредити

Редакција
Во јуни, банките и штедилниците одобриле кредити на домаќинствата коишто на месечно ниво се повисоки за 1,2%, а на годишно ниво се повисоки за 9,9%,...
Бизнис

Раст на кредитирањето, забавен раст кај станбените, пад кај автомобилските кредити

Редакција
По вообичаеното намалување во јануари, вкупните кредити бележат месечен раст, што главно произлегува од зголеменото кредитирање на корпоративниот сектор, соопштија денеска од Народната банка. -По...
Бизнис

Раст на потрошувачките и станбените, пад на автомобилските и картичните кредити

Редакција
Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица, во септември кај најзастапените категории ‒ потрошувачките и станбените кредити е забележан месечен раст од 0,7%...
Бизнис

Раст на станбените и потрошувачките кредити, пад кај автомобилските

Редакција
Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица, во јули кај најзастапените категории ‒ потрошувачките и станбените кредити е регистриран месечен раст од 1,3%...