еМагазин

Tag : повратници

Македонија

Досега репатрирани 3.032 македонски граѓани од над 15 земји

Редакција
По апелот за пријавување на македонски граѓани затекнати во странство и нивно евидентирање со цел враќање во земјата, како и по јавниот повик за организирање...
Македонија

Наместо 14, 21 ден карантин за сите повратници од странство

Редакција
Македонските граѓани кои од денеска ќе влезат на граничните премини во Македонија, а доаѓаат од земји со висок ризик од кронавирусот, наместо 14 дена ќе...
Македонија

Досега во Македонија се вратиле 1.842 граѓани од странство

Редакција
Заклучно со 14 часот денеска во организација на Министерството за надворешни работи (МНР) е направена репатријација на 1.842 наши државјани. Активностите се реализирани по апелот...