еМагазин

Tag : самоубиства

Локално ТОП СТОРИИ

Две самоубиства за еден месец во затворот во Куманово

Редакција
За еден месец во Затворот Куманово се случија две самоубиства на затвореници. Во саботата се обеси Усеин Рашидов, убиецот на Танкица Маладеновска од Кочани, која лани...
ЖИВОТ

Лани регистрирани 121 самоубиства: Депресијата е излечива, но треба да се препознае и навреме да се реагира

Редакција
Притисокот што го налага новиот начин на живот, посебно по појавата на социјалните медиуми создава основа за развој на депресија особено кај младите на возраст...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Црна статистика: Секоја година над 100 самоубиства, најчесто со бесење

Редакција
Од 1994 година наваму секоја година без исклучок во нашата земја има над 100 самоубиства, кои најчесто се извршуваат со бесење. Во овој период, рекорден...