еМагазин

Tag : стопанска банка скопје

НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Банки продаваат спа-центри, хотели, деловни згради, луксузни куќи…

Редакција
Лускузни куќи и станови, спа-центри, хотели, деловен простор, фабрики… ова се само дел од недвижнините кои се во постапка на присилна наплата од извршители или...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Пораст на вредноста на акциите на НЛБ Банка, пад кај Стопанска банка Скопје

Редакција
Заклучно со октомври годинава на Македонската берза биле истргувани акции од НЛБ Банка во вредност од 411 милиони денари, а просечната цена на акциите се...
Бизнис

Стопанска банка Скопје оствари добивка од 31 милиони евра за девет месеци

Никола Осило
Во периодот од 01.01.2019 до 30.09.2019 година Стопанска банка АД – Скопје оствари нето добивка пред оданочување во износ од 1.922.465.000 денари или околу 31...
Бизнис

Стопанска банка Скопје оствари добивка од 17 милиони евра за шест месеци

Никола Осило
Во периодот од 01.01.2019 до 30.06.2019 година Стопанска банка АД – Скопје оствари нето добивка од 1.054.339.000 денари или околу 17 милиони евра, што е...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Стопанска банка Скопје оствари добивка од 8,7 милиони евра за три месеци

Никола Осило
Во период од 01.01.2019 година до 31.03.2019 година Стопанска банка АД Скопје остври добивка од 539 милиони денари или околу 8,7 милиони евра, што е...
Бизнис

Маринис Стратопулос предложен за нов член на Надзорниот одбор на Стопанска банка Скопје

Никола Осило
Собранието на акционери на Стопанска банка АД – Скопје да го именува Маринис Стратопулос за член на Надзорниот одбор, предлага банката во одлуката за претстојното...
Бизнис

Стопанска банка Скопје оствари добивка од 44,6 милиони евра

Никола Осило
Стопанска банка АД Скопје во текот на минатата година оствари добивка од 2,7 милијарди денари (44,6 милиони евра), што е зголемување во однос на претходната...
Бизнис

Во блок трансакција 1.667 акции од Стопанска банка Скопје за 1,9 милиони денари

Никола Осило
Во блок трансакција вредна 1,9 милиони денари денеска на Македонската берза се продадоа 1.667 акции од Стопанска банка Скопје. Акциите се продадоа по цена од...
Бизнис

Драстично зголемување: Стопанска банка-Скопје оствари добивка од 44,6 милиони евра

Никола Осило
Во периодот од 01.01.2018 до 31.12.2018 година Стопанска банка АД – Скопје оствари нето добивка за финансиската година во износ од 2.746.346.000 денари (44,6 милиони...
Бизнис

Стопанска банка Скопје почна со банкоосигурување во соработка со Кроација Осигурување/Неживот и УНИКА Лајф

Редакција
Во годината која Стопанска банка АД – Скопје го одбележува својот 75 годишен јубилеј започна банкоосигурување во соработка со Кроација Осигурување/Неживот и УНИКА Лајф. Преку...