еМагазин

Tag : УПОЗ

ТОП СТОРИИ Убава приказна

Два синдиката парите за 8. Март ги наменија за монитор и дигитална вага за Детската клиника

Редакција
Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ) и Синдикалната организација при Царинската управа денеска донираа монитор за следење на виталните...
Бизнис

Платите скалесто да се зголемат или Синдикатот на УПОЗ ќе стапи во штрајк

Редакција
Со зголемување на минималната плата и немањето слух на Владата скалесто да се покачат и останатите плати ќе се оствари тоа што Синдикатот на УПОЗ...
Бизнис

УПОЗ од Владата ќе бара седумчасовен работен ден и прогласување на 2 јануари и 2 мај за празници

Редакција
Иницијатива за прогласување на 2-ри јануари и 2-ри мај за неработни денови, како и воведување на седумчасовен работен ден, ќе поднесе до Владата на Република...